Forbes: Varró Gabi Selyemfestő Galériája

Forbes: Varró Gabi Selyemfestő Galériája

Forbes Magazin – A „VarróGabi”. Csak így emlegetik Egerben a pályát váltó tanárnőt, aki 15 éve autodidakta módon tanulta ki a selyemfestést. „Korábban is mindig csináltam valamit, például az Iparművészeti Vállalatnak festettem tojásokat”. Tíz éve vezetett egy bőrművesgalériát, amikor a selyem olyan nagy szerelem lett, hogy erre váltott. A vár felé vezető utcán lévő kis üzlete egyben a műhelye, itt fest, sokszor az utcán, turisták és arra járók szeme láttára. A „valami egri” itt is igény, tart egri sziluettes pólókat. „A nyomott vagy saját kézzel festett pólókon kevesebbet lehet keresni, de szezonálisan jobban fogynak. A selyem magasabb árkategória, az árrés is jobb.”

forbes-ezt-szeretjuk-egerben

Legyen az sál, stóla vagy ruha, itt minden eredetileg fehér. Az alapszíneket és a mintákat is Gabi festi. Munkái a Képző- és Iparművészeti Lektorátus által zsűrizett munkák. „Jobb, ha más is megmondja, hogy szép-e, amit csinálok.” Nem kéne kételkednie, nemrég egyik sáljáról fotót tett fel az internetre, három hét múlva a Pinteresttől megkapta mint „festési ötletet”.

Befektetett összeg:

2002-ben nagyjából 800 ezer forinttal indult. „A Mammutban láttam egy kézi festésű függönyt, gondoltam, én azt megcsinálom ugyanúgy. Két hónap alatt 280 ezerért vettem festéket a próbálkozásra.”

Megtérülés:

„Nem számoltam ki közgazdaságilag. Azt tudom, hogy nem vagyok veszteséges.”

Alkalmazottak száma:

Ő van egyedül, egyéni vállalkozó.

Mire költ a legtöbbet?

Selyemre. „Az általános, fényes selymet Magyarországról rendelem, a volumen miatt nagy kedvezménnyel. Az extra minőségűt Spanyolországból.

Eger egy mondatban:

„Élhető város.”