Selyemsálak kiállítva

Selyemsálak kiállítva

Az évtizedes hagyományokra épülő országos rendezvénysorozat huszadik állomásaként látogatott újra Egerbe a Kézművesség ezer éve és jövője a Kárpát-medencében program a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

Három hétig tartó nagyszabású kiállításon tükröződik a magyar kézműves alkotók sokoldalúsága, kreativitása, és a szándék, hogy a mai kor elvárásainak megfelelően szabadítsák fel a kézműves művészetben rejlő lehetőségeket. Olyan metszéspont, amely gazdasági, kulturális, és mentális jóllétet támogat. Örömmel tölt el, hogy 3 selyemsálamat is méltónak találták arra, hogy a kiállításon bemutassák.

A kézművesség végtelen, hiszen az ősi motívumok és technikák az innovatív anyaghasználattal, a modern technikák alkalmazásával újra élnek és teret hódítanak. A kiállítás tematikája olyan neuroesztétikai kutatási eredményekre épül, ami tudományosan igazoltan fellobbantja az agyunkban azokat az központokat, melyek a szépet, az esztétikát és ezzel párhuzamosan a megelégedettséget, örömöt, nyugalmat érzékel. Teszik ezt színekkel, zenével, illatokkal és magukkal az alkotói tárgyakkal.

A tárlat bemutatja a kézművességben rejlő teljes potenciált, mely mindannyiunk számára személyes élménnyé teszi a kézműves művészetet.

A kiállításon közel 100 kézműves többszáz alkotása szerepel.

Helyszín: Kepes György Nemzetközi Művészeti Központ (3300 Eger, Széchenyi István u. 16.)

NYITVATARTÁS:
Kedd – Szombat: 10:00 – 18:00
Belépő: 600 Ft