Egyedi tervezés

Hangulat és egyéniség

Egyedi tervezés

Gyakran megesik, hogy egyedi festésű sálat, kendőt, blúzt kérnek tőlem, esetleg egy, már kész ruhát szeretnének még szebbé tenni különleges motívumokkal. Kedves, személyre szóló ajándék lehet ez anyák napjára, pedagógus vagy munkatárs búcsúztatójára, ballagásra, születés- vagy névnapra, karácsonyra. Népszerű ötlet az egyedi céges ajándék is, melyekkel partnereiket, ügyfeleiket lepik meg a vállalatok.

De kapok megbízást előadóművészek, divattervezők vagy színházak részéről is, hogy háttérdekorációt, fellépőruhát vagy jelmezt tervezzek számukra. Dolgoztam már a Crystal együttessel, Herczeg Zoltán divattervezővel, de készítettem ruhát balett-táncosok számára is.

Örömömet lelem abban, ha valakinek az egyéniségét, személyiségét megragadhatom egy-egy általam tervezett darabbal, melyet mindig igyekszem a saját motívumvilágommal összhangba hozni.

Ha megrendelésre festek, elsőként a viselő egyéniségét figyelem meg, s ezt követi egy beszélgetés. Egyik alkalommal mennyasszonyi ruhát kellett festenem, de nem éreztem magam a topon. Hazamentem és feltettem egy Sting lemezt, a zene olyan hatással volt rám, hogy megszülettek a fejemben a ruha színei és motívumai. A próbánál kiderült, a szertartás alatt Sting zenéje fog szólni.